Afdrukken

De stichting is gestart met de werkzaamheden

Nadat de stichting is opgericht, is het overleg met Parochiebestuur gestart. De Geloofsgemeenschap in Cabauw maakt onderdeel uit van de Heilige Drie-eenheid Parochie in IJsselstein. Van groot belang hierbij was, dat duidelijk gemaakt kon worden op welke wijze de kosten konden worden gedragen voor het starten van de werkzaamheden, te beginnen bij het orgel.


Daarnaast is er overleg met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ( RCE), die uiteraard ook toestemming moet geven ingeval van restauratie van ( onderdelen van) de kerk. Hierbij wordt ook advies gevraagd aan de Katholieke Klokken en Orgelraad. Ook met het Bisdom is inmiddels contact geweest, omdat ook zij toestemming moeten geven.


Voor de aanpak van het orgel zijn diverse offertes aangevraagd en ontvangen, maar ook voor enkele andere werkzaamheden, zoals het hestellen van het glas-in-loodraam ( rozet) boven het orgel , het schoonmaken van de wanden en het plaatsen van een voorzetwand.

Rommelmarkt 2014

Voor de financiering van de kosten worden afspraken gemaakt, waarbij vooral de opbrengsten van de rommelmarkt van groot belang zijn. Een groot compliment aan alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten ! Het is elk jaar weer een geweldig spektakel waar velen een groot plezier aan beleven.

• Om nog meer foto's van de rommelmarkt van Carla Overbeek te bekijken klik hier.
• Er is een excursie geweest naar het bedrijf dat het orgel restaureert klik hier voor foto's.